ГоловнаПолітика

Путін закликав розвести війська по всій лінії зіткнення на Донбасі

"Так, щоб хоча б гармати не стріляли".

Путін закликав розвести війська по всій лінії зіткнення на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент Російської Федерації Володимир Путін запропонував розвести війська вздовж усієї лінії розмежування на Донбасі.

Про це він заявив під час виступу за підсумками саміту БРІКС, передає РБК-Україна.

За словами російського президента, необхідно розвести війська вздовж всієї лінії зіткнення на Донбасі. Путін наголосив, що здійснити розведення військ на всій лінії розмежування треба якомога швидше.

"Розумієте, по всій лінії треба розвести (війська - ред.), так, щоб хоча б гармати не стріляли, щоб люди не гинули. Це точно треба зробити і якомога швидше", - сказав президент Росії.

Раніше спостерігачі СММ ОБСЄ підтвердили завершення процесу розведення сил і засобів на ділянці №3 в районі населеного пункту Петровське на Донбасі. У середу, 13 листопада, місія ОБСЄ отримала повідомлення про завершення розведення від українського МЗС і представників незаконних збройних формувань.

12 листопада за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання на Донбасі українська сторона заявила, що розведення сил на Донбасі стало останнім кроком до зустрічі в нормандському форматі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram