ГоловнаПолітика

Рєзнікова нагородили польським Срібним хрестом

Олексій Резніков є представником України в політичній підгрупі тристоронньої Мінської контактної групи.

На урочистому прийомі, присвяченому Дню незалежності, посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький вручив Олексію Резнікову державну нагороду - Срібний хрест за заслуги. Бартош Ціхоцький відзначив досягнення Олексія Рєзнікова в зміцненні україно-польської дружби і, зокрема, сказав, що завдяки його зусиллям на карті Києва з'явилися вулиці Папи Римського Івана Павла II (раніше вулиця Патріса Лумумби), лікаря, педагога і письменника Януша Корчака (раніше Баумана ), засновників відомого київського видавництва - сім'ї Ідзиковських (раніше Михайла Мішина), живописця Вільгельма Котарбінського (раніше Миколи Кравченка).  

Натепер Олексій Резніков є представником України в політичній підгрупі тристоронньої Мінської контактної групи.

Раніше Резніков був секретарем Київської міської ради в 2014-2015 роках і заступником голови КМДА в 2016-2018 роках. До приходу в політику Резніков - відомий і авторитетний адвокат.

Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ян Ціхоцький  історик за освітою, випускник Інституту Історії Варшавського Університету. Фахівець з тематики Росії. Працював в Центрі KARTA, неурядовій організації, Центрі східних досліджень, Польському інституті міжнародних відносин при МЗС, Бюро нацбезпеки. У 2015-2016 роках він був співробітником Посольства Польщі в Росії, після чого повернувся до Варшави на посаду радника глави Служби розвідки. З 2017 року продовжив роботу в МЗС, де відповідав за східну політику. Бартош Ціхоцький є послідовним критиком агресивної політики Росії та адвокатом територіальної цілісності України.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram