ГоловнаПолітика

Посол Франції: між Зеленським та Макроном встановився дружній зв'язок

"Взаємодія двох країн зараз заснована на взаємній симпатії і дружбі".

Посол Франції: між Зеленським та Макроном встановився дружній зв'язок
Зеленский и Макрон (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

Між президентами України і Франції Володимиром Зеленським і Емманюелем Макроном встановилися дружні відносини, і взаємодія двох країн зараз базується на взаємній симпатії і дружбі.

Про це розповів посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вам відомо про дружній зв'язок, яка встановилася між президентом Зеленським і президентом Макроном. І можна сказати, що ми сьогодні перебуваємо в стадії взаємної симпатії і дружби як на рівні керівників наших держав, так і, звичайно, двох наших народів", - сказав він журналістам після покладання квітів до Стіни пам'яті біля Михайлівського собору.

Посол зазначив, що цим жестом хотів висловити симпатію і підтримку українському народу, і вшанувати пам'ять тих українців, які загинули на Донбасі. Він також підкреслив, що відзначив, що тільки в серпні цього року на сході України загинули 13 осіб.

Говорячи про обмін утримуваними особами між Україною і РФ, Етьєн де Понсен підкреслив, що президент Макрон "займав послідовну і активну позицію" з цього питання, і це було "дуже хвилюючим моментом".

Посол також заявив, що має намір активно їздити по регіонах України, зокрема, він планує відвідати Одесу, Маріуполь, Львів, Харків та інші міста.

Нагадаємо, в серпні Франція призначила послом в Україні Етьєна де Понсена замість Ізабель Дюмон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram