ГоловнаПолітика

Прокуратура досі не отримала рішення щодо судді Вовка

19 вересня добігає термін оскарження рішення ВРП.

Прокуратура досі не отримала рішення щодо судді Вовка
Вовк і його адвокати на засіданні ВРП
Фото: Прес-служба ВРП

Вища рада правосуддя досі не надала прокуратурі рішення про відмову відстороняти від правосуддя колишнього голову Окружного адмінсуду Павла Вовка, його колегу Ігоря Погрібніченка і суддю Солом'янського райсуду Одеси Івана Шепітка. Про це LB.ua повідомила представниця Генеральної прокуратури Юлія Малашич.

"Ні, поки що не надали... Я направила повторний запит для отримання цих рішень", - зазначила вона.

"Термін виготовлення рішення (ВРП - LB.ua) - 5 днів. 19 вересня добігає термін оскарження. Мені був наданий доступ до матеріалів минулого четверга. Але в цих матеріалах немає цього рішення. Як мені пояснювали, складнощі полягають в тому, що ВРП - це колегіальний орган, рішення повинні підписати всі члени", - сказала Малашич.

Нагадаємо, Павлу Вовку і кільком суддям ОАСК закидають втручання в діяльність ВККСУ й інших держорганів. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування, іншими методами.

2 серпня Генпрокуратура повідомила Вовку про підозру, через що було підготовлено клопотання про його відсторонення від правосуддя.

Вища рада правосуддя відмовилася відсторонити суддів від правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram