ГоловнаПолітика

Кернес і Труханов домовилися про створення спільної партії (оновлено)

Фінальні переговори відбулися кілька днів тому.

Кернес і Труханов домовилися про створення спільної партії (оновлено)
Фото: Макс Левин

Міські голови Харкова і Одеси Геннадій Кернес і Геннадій Труханов домовилися про створення спільної партії для участі в парламентських виборах. Фінальні переговори відбулися кілька днів тому. Про це Lb.ua стало відомо з власних джерел.

За наявною інформацією, йдеться про формування умовної "партії мерів" з прицілом на електорат південного сходу. Завдання - участь у парламентських виборах. Передбачається, що виборчий список очолить Кернес.

Можливо, формальною базою об'єднання стане партія Геннадія Труханова "Довіряй справам" (для дотримання вимоги Мін'юсту про тривалість реєстрації політсил, які мають намір брати участь у виборах).

Цікаво, що, за даними Lb.ua, союзники розраховують на інформаційну підтримку холдингу "1+1".

"Я підтверджую, що переговори були. І не тільки з Трухановим. Але конкретики поки що немає. На цьому етапі мова про те, що об'єднуються мери, а технічні деталі уточнимо пізніше", - сказав Геннадій Кернес у телефонній розмові з Lb.ua.

Геннадій Труханов, своєю чергою, ці відомості також підтвердив, зазначивши: "Ми з Кернесом знаємо один одного давно, а муніципальні депутати наших міст мають безліч спільних проектів, тісно співпрацюють. Абсолютно закономірно, що, спираючись на таку базу, ми задумалися про те, щоб далі просувати позитиви, напрацьовані в наших містах".

Як відомо, раніше в інтерв'ю Lb.ua Труханов доволі скептично коментував ідею "партії мерів". Щоправда, тоді йшлося про Асоціацію міст України як фундаменті її створення і Віталія Кличка як головного лобіста. Зараз він пояснює цю свою репліку тим, що Асоціація міст - "структура, створена зверху, тоді як ми говоримо - і це дуже важливо - про об'єднання з ініціативи знизу".

На думку Труханова, короткі терміни дострокової виборчої кампанії не є перешкодою для успіху проекту, оскільки "в наших містах у нас дуже високі рейтинги і часу на розкрутку не потрібно". Щодо всього іншого він повідомив, що проект на стадії обговорення і з конкретикою поки що не визначилися.

Оновлення. Партія "Відродження" об'єднується разом з партією міського голови Одеси Геннадія Труханова "Довіряй справам" і частиною партії "Наш край". Цю інформацію підтвердив співголова партії "Відродження" Віталій Хомутиннік, пише "Українська правда".

"Ми вже в травні плануємо провести з'їзд, і ви все побачите. Можу тільки підтвердити, що пан Труханов і пан Кернес будуть у першій п'ятірці списку", - зазначив Хомутиннік. За словами депутата, до майбутнього об'єднання вже приєдналися мажоритарники Сергій Шахов і Станіслав Березкін, з іншими депутатами тривають переговори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram