ГоловнаПолітика

Посол США Йованович розповіла про прогрес України за останні роки

Йованович 20 травня завершує свою трирічну каденцію в Києві.

Посол США Йованович розповіла про прогрес України за останні роки
Мари Йованович
Фото: РБК

Посол США в Україні Марі Йованович, яка 20 травня завершує свою трирічну каденцію в Києві, записала відеозвернення, у якому розповіла про прогрес, якого вдалося досягти Україні за останні роки.

Відео оприлюднило посольство США в Україні.

"Після кількох років з моменту Революції Гідності Україна досягла величезного прогресу. Я згадую різні досягнення, наприклад, стабілізація економіки, співробітництво в рамках програм МВФ. Це було складно, але це означає, що фундаментальні принципи в Україні зміцнилися або незабаром зміцніють", - сказала Йованович.

Також вона нагадала, що в Україні нині триває впровадження реформ у сфері освіти, пенсійного забезпечення, а також охорони здоров'я та зазначила, що для їх завершення необхідно багато років.

"Україна на шляху до європейського майбутнього і це є надзвичайно важливим. Я бачу прогрес у боротьбі з корупцією. Корупцію не побороли, але був досягнутий прогрес, як-от упровадження Антикорупційного суду цього року", - повідомила Йованович.

 Йованович зазначила, результати останніх виборів показали, що українці прагнуть не просто змін, а фундаментальних перетворень країни.

Нагадаємо, про те, що посол США Марі Йованович 20 травня завершує роботу в Україні, стало відомо 6 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram