ГоловнаПолітика

Україна зняла санкції з придністровського метзаводу після прохання прем'єра Молдови

Український брухт надходив на підприємство, незважаючи на санкції.

Україна зняла санкції з придністровського метзаводу після прохання прем'єра Молдови
Фото: www.rybnitsa.org

Прем'єр Молдови Павел Філіп допоміг вийти з-під санкцій України Молдовському металургійному заводу (ММЗ) у Придністров'ї.

Про це йдеться в розслідуванні RISE Moldova і програми "Схеми".

У травні 2018 року президент Петро Порошенко підписав указ про санкції проти 756 підприємств (в основному це компанії з російським капіталом). Серед них виявився і придністровський ММЗ. Санкції передбачали блокування активів, обмеження торгових операцій, заборону на виведення капіталу з України і т.д.

Тим часом український брухт далі надходив на ММЗ і в період санкцій, але не безпосередньо, а через компанію Novastal Prim, відкриту в Кишиневі. Офіс цієї компанії розташований у тому самому будинку, де й територіальна організація Демократичної партії Молдови, очолюваної Владом Плахотнюком.

На початку березня цього року прем'єр Філіп відправив лист Порошенкові з проханням зняти санкції з ММЗ. У листі описано "критичну ситуацію на АТ ММЗ із м. Рибниця, найбільшому виробнику металу в Республіці Молдова".

В Україні лист швидко пройшов усі інстанції, і 19 березня Порошенко підписав указ про виведення придністровського ММЗ з-під санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram