ГоловнаПолітика

Зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" поки що не планується, - Клімкін

Також поки що не йдеться про міністерську зустріч.

Зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" поки що не планується, - Клімкін
Павел Климкин
Фото: facebook/MFA of Ukraine

Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що в найближчі тижні зустріч в нормандському форматі "(Україна, Росія, Німеччина і Франція) на найвищому рівні не планується.

Про це він заявив на брифінгу з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом, передають "Українські Новини".

"Я не знаю про планування зустрічі "в нормандському форматі" на найвищому рівні в найближчі тижні. Також мова не йде про міністерську зустріч. Звичайно, нам потрібно спочатку зрозуміти, чого ми хочемо досягти", - сказав він.

За його словами, раніше планувалося провести таку зустріч після святкування річниці висадки союзників у Нормандії (6 червня), проте поки що невідомо, чи відбудеться зустріч, оскільки це буде залежати від Росії.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко закликав не руйнувати "нормандський формат". Він також заявив, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" може пройти в червні під час святкування пам'ятної дати висадки учасників антигітлерівської коаліції в Нормандії.

12 квітня, після зустрічей з канцлером ФРН у Берліні і президентом Франції в Парижі, Порошенко заявив, що Франція і Німеччина погодилися на зустріч у "нормандському форматі" після виборів в Україні.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що на зустріч у червні його не запрошували і в його робочому графіку таких переговорів немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram