ГоловнаПолітика

Волкер нагадав, що США не підтримують жодного з кандидатів у президенти України

"Бажаємо вам успіхів у проведенні другого туру президентських виборів, а також парламентських восени".

Волкер нагадав, що США не підтримують жодного з кандидатів у президенти України
Курт Волкер
Фото: inforesist

Спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер нагадав, що США не підтримують жодного з кандидатів у президенти України, але виступають за дотримання принципів.

Про це він заявив у своєму відеозверненні на Київському форумі з безпеки, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вітаємо український народ з успішним проведенням першого туру виборів президента. Бажаємо вам успіхів у проведенні другого туру президентських виборів, а також парламентських восени. Традиційно США не висловлюють підтримку жодному з кандидатів на виборах, втім, виступають за дотримання принципів", - сказав Волкер.

За його словами, США підтримують Україну в розвитку основ демократії, в економічних реформах, в боротьбі проти корупції і розвитку сильної, суверенної та безпечної держави.

Говорячи про питання безпеки, Волкер наголосив на необхідності виконання Мінських домовленостей.

"На наше чітке переконання, Мінські угоди мають бути повною мірою реалізовані. Досі Росія не виявляла бажання це зробити. Але ми і надалі готові до участі, до того, щоб зробити все можливе для сприяння переговорам, введенню миротворців, щоб допомогти жителям сходу України повернутися до мирного життя", - сказав він.

Волкер також зазначив, що США прагнуть до проведення переговорів, які відновлять суверенітет і територіальну цілісність України згідно з Мінськими домовленостями.

"Варто також здійснити політичні кроки в рамках Мінських угод. Україна зробила багато в цьому напрямку. І якщо вдасться створити необхідні умови безпеки, ми будемо мати можливість рухатися в такому напрямку", - підсумував спецпредставник Держдепу.

Нагадаємо, раніше Волкер заявляв, що США співпрацюватимуть з будь-яким президентом України. Він також висловив сподівання, що Росія почне звільняти українських заручників і полонених після виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram