ГоловнаПолітика

Порошенко: зламали Росії сценарій першого туру, зламаємо і другого

Президент упевнений у виході до другого туру.

Фото: Виктория Герасимчук

Президент Петро Порошенко подякував виборцям за підтримку в першому турі президентських виборів і висловив надію на значне зростання підтримки під час голосування 21 квітня.

Про це він сказав у своєму штабі після оголошення перших екзит-полів, які показали, що Порошенко посів на виборах друге місце після Володимира Зеленського.

Президент сказав, що ці вибори пройшли по-європейськи демократично. "У нас сьогодні скарг було навіть менше, ніж у 2014 році", - заявив він.

При цьому він наголосив, що вибори пройшли набагато гостріше, ніж п'ять років тому. "Такої гострої конкуренції, як 2019 року, під час нинішньої кампанії, [не було] на жодних президентських виборах", - заявив глава держави.

"Я хотів би подякувати виборцям, які дуже швидко розібралися в тонкощах 39 кандидатів і не чекаючи другого туру твердо підтримали вступ України до НАТО, вже зараз твердо підтримали наш курс на членство в Європейському Союзі й на остаточну незалежність від Російської Федерації", - сказав Порошенко.

Він висловив надію, що в другому турі кількість його прихильників збільшиться в "геометричній прогресії".

"Ви зламали російський сценарій першого туру. Оскільки точно не Порошенка вони хотіли бачити в другому турі. Нічого у вас не вийшло", - сказав глава держави.

"Кажуть, що перший тур - це була гра в одні ворота: Кремль, олігархи перейшли всі червоні лінії. Ви б бачили, що відбувалося останні два тижні! Не гребували "наші" телеканали тиражувати найбільш цинічні вигадки кремлівської пропаганди. Ще раз: я дякую українцям, які в цьому розібралися, відокремили зерна від полови", - сказав він.

Порошенко сказав, що його результат на виборах - не перемога, але великий крок до неї.

Президент додав, що зниження підтримки з 54,9% у 2014 році до 18-19% у 2019 році буде для нього уроком.

"Я не відчуваю жодної ейфорії. Я критично і тверезо розумію сигнал, який суспільство подає сьогодні владі. Це суворий урок для мене і для всієї нашої команди. Але не помиляється той, хто нічого не робить. Я керувався у своїй роботі не рейтингами, не був політиканом, робив усе від мене залежне, щоб рухати Україну вперед", - сказав він.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram