ГоловнаПолітика

ЦВК зареєструвала 635 міжнародних спостерігачів на президентські вибори

Також сформована 101 дільнична комісія в закордонному виборчому окрузі.

ЦВК зареєструвала 635 міжнародних спостерігачів на президентські вибори
ЦИК зарегистрировал 635 международных наблюдателей на президентские выборы
Фото: 112

Центральна виборча комісія зареєструвала у вівторок 217 офіційних спостерігачів на виборах президента України 31 березня, загальна кількість іноземних спостерігачів склала 635 осіб.

Про це повідомила прес-служба ЦВК.

"Розглянувши відповідні звернення, Комісія зареєструвала 217 офіційних спостерігачів на чергових виборах президента України 31 березня 2019 року: 29 - від Світового конгресу українців, 186 - від Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ЕNЕМО), 1 - від Федеративної Республіки Німеччина, 1 - від Міжнародного Республіканського Інституту", - йдеться в повідомленні.

Так, станом на 12 березня ЦВК зареєструвала 635 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій та іноземних держав.

Крім того, Центрвиборчком сформував 101 дільничну комісію в закордонному виборчому окрузі.

"У закордонному виборчому окрузі на виборах президента налічується 101 виборча дільниця, яка розташована в посольствах і консульствах України за кордоном. Найбільше їх у ФРН - 5, по 4 - в США, Польщі, Італії, 3 дільниці - в Канаді, Іспанії та Туреччині", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в лютому Верховна Рада України ухвалила законопроект, який забороняє громадянам РФ бути спостерігачами на виборах в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram