ГоловнаПолітика

Головний підозрюваний у справі Гандзюк за тиждень до нападу отримав за безцінь базу відпочинку в Лазурному

Готель Oasis Beach здав в оренду юрист Мангера.

Головний підозрюваний у справі Гандзюк за тиждень до нападу отримав за безцінь базу відпочинку в Лазурному
Алексей Левин
Фото: МВД

Юрист голови Херсонської облради Владислава Мангера за тиждень до того, як Катерину Гандзюк облили кислотою, здав в оренду комплекс відпочинку Oasis Beach в Лазурному Олександрові Левіну (Москалу), якого слідство вважає організатором цього нападу.

Про це пише "Радіо Свобода".

Директор ТОВ "Лазурний відпочинок", якому належить Oasis Beach на 57 номерів, - Андрій Мурашкін. Він є адвокатом Мангера і радником голови Херсонської облради з юридичних питань.

25 липня 2018 року Мурашкін підписав договір про здачу Oasis Beach в оренду Левіну лише за 500 гривень на місяць. Пояснити журналістам таку ціну юрист відмовився, пославшись на комерційну таємницю. Він також заявив, що на той момент не знав про кримінальне минуле Левіна, як і "не міг здогадуватися" про його подальші можливі злочинні наміри.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

На початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх замовників і організаторів. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор).

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради її батько Віктор Гандзюк заявив, що організатор убивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram