ГоловнаПолітика

Суд обмежив для Савченко і Рубана терміни ознайомлення зі справою

Підозрювані у підготовці терактів та їхні адвокати мають завершити роботу з матеріалами розслідування до 20 січня.

Суд обмежив для Савченко і Рубана терміни ознайомлення зі справою
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав депутата Верховної Ради Надію Савченко та главу організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, а також їхніх захисників ознайомитися з матеріалами справи до 20 січня 2019 року. Про це сьогодні повідомив слідчий суддя Олександр Кіпчарський.

Так суд частково задовольнив клопотання Служби безпеки України і Головної військової прокуратури про встановлення строку ознайомлення з матеріалами кримінального провадження для підсудних. Прокуратура аргументувала своє клопотання тим, що захист Савченко затягує ознайомлення з матеріалами справи, які були надані їм ще 30 липня.

Слідство просило зобов'язати захист і підозрюваних завершити ознайомлення за 7 днів.

Суд вирішив надати Савченко і Рубану термін до 19 січня 2019 року включно.

Після завершення цього терміну справу буде передано до суду для розгляду за суттю.

Нагадаємо, 2 серпня 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив про завершення слідства у справі Савченко-Рубана. Він зазначив, що слідство зібрало достатньо доказів підготовки підозрюваними теракту.

Володимир Рубан був затриманий 8 березня 2018 року на пункті пропуску під час виїзду з "ДНР". У меблях, які він перевозив у своєму автомобілі, знайшли велику кількість зброї. 9 березня йому було пред'явлено підозру в підготовці масових терактів.

22 березня 2018 року після зняття недоторканності у цій самій справі була затримана депутат Верховної Ради Надія Савченко. Їй інкримінують змову з метою силового захоплення влади, підготовку до силового захоплення влади, підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну та інших політиків, підготовку до теракту, сприяння терористичній організації "ДНР", незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram