ГоловнаПолітика

"Мілітарний портал" опублікував дані про судна, які блокували Керченську протоку

Встановлено також власників танкера і буксирів.

Фото: mil.in.ua

"Український мілітарний портал" опублікував дані кораблів, які брали участь у перекритті Керченської протоки для блокування проходження кораблів Військово-морських сил України. Відомо також власників суден-блокувальників.

Танкер NEYMA - за заявою ФСБ Росії, сів на мілину в Керченській протоці, через що українські кораблі не могли дістатися до порту Бердянська. Згодом було зафіксовано, що танкер пропустив три російські кораблі. Зрозумівши, що Росія навмисно блокує український флот, ВМС прийняли рішення про повернення кораблів у пункт базування в Одесі.

Фото: marinetraffic.ru

Власником танкера NEYMA (IMO: 8895528) є ТОВ "Метид", яке зараз знаходиться на стадії ліквідації. На цьому судні вже кілька років відключена система AIS (система міжнародної ідентифікації суден). Танкер встав на ремонт у Керченському судноремонтному заводі, який з грудня 2013 року року перебуває у власності компанії "Ювас-Транс", яка належить Народицькому Ярославу Анатолійовичу. Він був пособником окупаційної влади Криму в організації незаконного судноплавства в закритому Україною порту Керч.

Буксир "Швидкий" (IMO 8858635) - побудований Гороховецьким суднобудівним заводом у 1992 році за проектом 04983, тип Антон Мазін, шифр "Зюйд". Власник - ТОВ "Морські Інженерні Споруди", зареєстроване в місті Новоросійськ за адресою вулиця Свободи, 1.

Буксир-БЫСТРЫЙ
Фото: fleetphoto.ru
Буксир-БЫСТРЫЙ

Буксир "Гандвік" (IMO: 8881618) такого ж проекту і типу, як і "Швидкий". Побудований у 1994 році на Гороховецькому суднобудівному заводі. Він знаходиться у власності вже названої компанії "Ювас-Транс". Зареєстрована за адресою: м. Керч, вулиця Кірова, 22, офіс 1. Директор компанії - Теплухін Роман Юрійович. Він також займає посаду в окупаційній адміністрації як "депутат Керченської міської ради".

Буксир-Гандвик
Фото: fleetphoto.ru
Буксир-Гандвик

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко закликав країни НАТО направити військові кораблі в Азовське море після атаки Росії на українських моряків у Керченській протоці.

Фото: mil.in.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram