ГоловнаПолітика

Окупаційна влада Криму продала санаторій "Лівадія" спонсорові бойовиків Малофєєву

"Православний олігарх" виклав за нерухомість 7,6 млн доларів.

Окупаційна влада Криму продала санаторій "Лівадія" спонсорові бойовиків Малофєєву
Фото: Радио Свобода

Російський олігарх Костянтин Малофєєв, відомий як спонсор бойовиків "ДНР" і "ЛНР" і власник православного телеканалу "Царгород", купив санаторій "Лівадія" під Ялтою.

Севастопольське видання "Примечания" пише, що фірма Малофєєва "Курорт Лівадія" виклала за санаторій, який, за українським законодавством, належить підприємству українських профспілок "Укрпрофоздоровниця", 509 млн рублів (близько 7,6 млн доларів).

На аукціон, організований окупаційною владою Криму, подали заявки лише два учасники: акціонерне товариство "Санаторій Лівадія" (власники невідомі) і малофєєвський "Курорт Лівадія".

Початкова вартість санаторію на аукціоні становила 396 мільйонів рублів (5,9 млн доларів). До складу санаторію, крім іншого, входять кілька будівель палацового комплексу, які є об'єктами культурної спадщини.

Раніше російська влада Криму продала за 1,5 млрд рублів (близько 620 млн грн) акції санаторіїв "Місхор", "Дюльбер" і "Ай-Петрі", які перебували в державній власності.

У березні 2014 року в анексованому Росією Криму "націоналізували" близько 480 підприємств і організацій. Україна подала позови в міжнародні суди, вимагаючи як компенсацію не тільки гроші, а й російське закордонне майно.

Нагадаємо, що в Україні проти Малофєєва порушено справу за підозрою в організації військової допомоги бойовикам на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram