ГоловнаПолітика

Береза: ТСК у справі Гандзюк отримала "жахливу" інформацію в Херсоні

"Те, що тут відбувається - це не дно. Це гірше".

Береза: ТСК у справі Гандзюк отримала "жахливу" інформацію в Херсоні
Фото: facebook/Олег Федонюк

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, яку створили після смерті Катерини Гандзюк, 29 листопада провела виїзне засідання в Херсоні.

Голова комісії Борислав Береза у своєму фейсбуці заявив, що отримана під час засідання інформація його жахає.

"Ми шоковані. Приїхали розбиратися у справі Каті Гандзюк і копнули глибше. Інформація, отримана нашою ТСК, жахає. Від контрабанди до сепарів, від наркотрафіку до глобальної корупції, від спайки влади з криміналом до вирубки лісу, від співпраці з окупаційною владою Криму до впливу регіоналів-утікачів на регіон. Те, що тут відбувається - це не дно. Це гірше. Тут треба вводити надзвичайний стан, тому що воєнний стан поліпшень не дав", - написав Береза.

За його словами, Борис Бабін надав комісії факти небезпеки в плані нацбезпеки.

"За свідченням повноважного представника президента в АР Крим Бориса Бабіна, є факти небезпеки в плані нацбезпеки і всі ознаки загрози втрати національної державності. Пекло, пекло і ще раз пекло", - написав Береза.

Він так само додав, що ТСК потрібно було створювати хоча б заради того, щоб заслухати показання свідків. "Але якщо не буде жодних дій, щоб навести лад, то можна вважати, що Україна як держава готова втратити. Тому що тут область скочується в неофеодалізм", - написав він.

Нардеп Мустафа Найєм, зі свого боку, повідомив, що під час засідання ТСК відразу двоє людей - мер Володимир Ніколаєнко і близька подруга Гандзюк Інна Зелена - повідомили, що вони бояться за своє життя і здоров'я, а також за життя і здоров'я близьких.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram