ГоловнаПолітика

Порошенко: Від скасування виборів президента в Україні виграє тільки Путін

Президент очікує від міжнародної спільноти солідарності з Україною.

Порошенко: Від скасування виборів президента в Україні виграє тільки Путін
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає, що якби в Україні через воєнний стан скасували президентські вибори, то від цього виграв би тільки президент РФ Володимир Путін.

Про це він заявив в інтерв'ю британському телеканалу "Sky News".

"У мене дві погані новини для Путіна. Перша: російський президент ніколи не буде вирішувати, хто буде Президентом України. Це рішення прийме український народ. Друга: якщо через закон про воєнний стан ми скасуємо вибори, в цій ситуації виграє лише одна людина. Знаєте хто це? Це Путін", - сказав Порошенко.

Він додав, що очікує від міжнародної спільноти солідарності з Україною і тиску на Росію для деескалації ситуації і звільнення військовополонених українських моряків.

Нагадаємо, через збройну агресію Росії проти України в Азовському морі РНБО запропонувала президенту Петрові Порошенку ввести воєнний стан на 60 діб. Президент це рішення підтримав без загальної мобілізації і обмеження конституційних прав і свобод громадян.

На сайті Верховної Ради було опубліковано указ Порошенка №391 про 60-денний воєнний стан. Однак у своєму зверненні до українців президент оголосив про новий указ - згідно з ним, воєнний стан вводять на 30 днів, щоб вибори президента відбулися 31 березня 2019 року.

Призначення виборів на цю дату було однією з вимог низки фракцій під час голосування за введення воєнного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram