ГоловнаПолітика

У Міноборони відзвітували про кількість контрактників і призовників

У Міноборони відзвітували про кількість контрактників і призовників
Фото: www.facebook.com/Ден Розенков

У 2018 році на військову службу за контрактом у Збройних силах України прийнято понад 27 тисяч осіб, зокрема 1700 офіцерів.

Про це повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський, інформує прес-служба Міноборони.

"Обласні і районні (міські) призовні комісії продовжують свою роботу з питань призову громадян України на строкову військову службу у жовтні-грудні 2018 року. У рамках призовної кампанії "Осінь-2018" станом на листопад на строкову військову службу до лав ЗС України призвано близько 5 тисяч осіб", - повідомив він.

Всього на виконання Воєнної доктрини України за змішаним способом комплектування ЗС України, у 2018 році на строкову військову службу до Збройних Сил України буде призвано 18 тисяч осіб (весна - 9 тисяч осіб; осінь - 9 тисяч осіб).

Заступник міністра оборони нагадав, що військовослужбовцями строкової служби комплектуються посади в підрозділах забезпечення для виконання завдань життєдіяльності бойових військових частин та установ у пунктах постійної дислокації, крім тих, що дислокуються в Донецькій і Луганській областях.

"Це дозволяє вивільнити військовослужбовців за контрактом для залучення їх в ООС. До виконання бойових завдань в районі проведення операції Об'єднаних сил і у військові частини, дислоковані в районах проведення ООС, військовослужбовці строкової служби не залучаються", - наголосив Павловський.

Нагадаємо, в Україні осінній призов на строкову службу розпочався 1 жовтня. Загальна кількість осіб, яких планують призвати на строкову службу - 17 960, більшість з них будуть спрямовані до Збройних Сил (9010 осіб), а також до Державної спеціальної служби транспорту (900), Державної прикордонної служби (1550), Національної гвардії України (6500).

Крім того, Міністерство оборони в листопаді має намір призвати 1 тис. офіцерів запасу, а не 500, як планувалося раніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram