ГоловнаПолітика

В УПЦ МП заявили, що Константинополь не дозволив Філарету і Макарію брати участь у виборах глави нової церкви

В УПЦ МП посилаються на "лист з Фанара".

В УПЦ МП заявили, що Константинополь не дозволив Філарету і Макарію брати участь у виборах глави нової церкви
Митрополит Антоний

В УПЦ МП стверджують, що існує вказівка Константинополя про те, що у виборах глави Помісної церкви не повинні брати участь лідери УПЦ КП та УАПЦ - Філарет Денисенко та Макарій Малетич. Про це заявив керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в інтерв'ю каналу "Перший Козацький".

"Є цікава інформація з різних джерел про те, що є лист з Фанару, спрямований і в так званий Київський патріархат і Автокефальну церкву, згідно з яким у виборах не можуть брати участь ні Філарет, ні Макарій", - заявив Антоній.

"Тому, мабуть, слова на недавній прес-конференції про те, що долю цих зборів повинен вирішити Фанар, виходять саме з цього. Тобто, потрібно переконати все ж Фанар, щоб він цей свій принциповий підхід якось  скасував", - припустив він.

Нагадаємо, вчора Порошенко зустрівся з Вселенським патріархом у Стамбулі і підписав з ним угоду про створення незалежної української церкви.

Томос про автокефалію Україна зможе отримати після об'єднавчого собору УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. Предстоятель УПЦ КП Філарет заявив, що дата Собору залежить від Вселенського патріарха тому, що він повинен призначити на цей собор свого представника. Філарет також висловив сподівання, що Собор відбудеться в листопаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram