ГоловнаПолітика

Єврокомісар Ган закликав покарати винних у вбивстві Гандзюк

"Напади на активістів громадянського суспільства неприйнятні".

Єврокомісар Ган закликав покарати винних у вбивстві Гандзюк
Еврокомиссар Йоханнес Хан
Фото: EPA/UPG

Комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган заявив, що винні у смерті чиновниці Херсонської міської ради, активістки Катерини Гандзюк мають бути покарані. Про це він написав у своєму мікроблозі в Twitter.

"Дуже засмучений новинами про смерть неймовірно сміливої Катерини Гандзюк. Напади на активістів громадянського суспільства неприйнятні. Винні в цьому злочині повинні бути притягнуті до відповідальності", - зазначив Ган.

Єврокомісар також висловив співчуття родині та друзям Катерини Гандзюк.

Нагадаємо, радниця міського голови Херсона та громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні вранці 4 листопада. Цього самого дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку.

31 липня жінку облили концентрованою сірчаною кислотою. Гандзюк отримала опіки 40% шкіри і сильне пошкодження очей.

Відомо про п'ятьох осіб, яких обґрунтовано підозрюють в замаху на вбивство Гандзюк. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський та Микита Грабчук. Всі вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань, зокрема - Української добровольчої армії. Торбін і Васянович нагороджені орденами "За мужність" III ступеня.

Гандзюк заявляла, що впевнена в причетності всіх затриманих до нападу на неї. 26 вересня Гандзюк записала відеозвернення з лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram