ГоловнаПолітика

Чорногорія видала Україні спільницю Онищенка

Їй закидають відмивання грошей на загальну суму понад 1,6 млрд грн.

Чорногорія видала Україні спільницю Онищенка
Фото: detector.media

18 жовтня з Чорногорії доправили українку, яка фігурує в одному з кримінальних проваджень Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

Жінку підозрюють у фіктивному підприємництві та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом на загальну суму понад 1,6 млрд грн, скоєних у складі злочинної організації.

Імені підозрюваної не вказано, але відомо, що 7 квітня 2017 року в аеропорту Подгориці влада Чорногорії за орієнтуванням Департаменту Інтерполу і Європолу затримала громадянку України Ірину Мусієнко.

13 серпня 2016 року їй повідомили про підозру за ч.1 ст.255 (створення або участь у злочинній організації); ч.4 ст.28, ч.5 ст.191 (розкрадання державного майна в особливо великих розмірах); ч.4 ст.28, ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво); ч.4 ст.28, ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу. Того ж дня Мусієнко оголосили в розшук.

Вона проходить у так званій "газовій справі" Олександра Онищенка про розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень (більш ніж 1,3 млрд несплаченої ренти і більш ніж 1,6 млрд гривень незаконних доходів від перепродажу газу через фіктивні підприємства).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram