ГоловнаПолітика

Верховна Рада включила в порядок денний законопроекти про заборону пропаганди "руского міра"

Обидва документи ще не пройшли комітет.

Верховна Рада включила в порядок денний законопроекти про заборону пропаганди "руского міра"
Фото: volyanarodu.com.ua

Народні депутати України підтримали включення до порядку денного сесії Верховної Ради двох законопроектів, що забороняють пропаганду "руского міра" нарівні з комуністичним і націонал-соціалістичним (нацистським) тоталітарними режимами.

За таке рішення проголосували 234 народних депутати на пленарному засіданні в четвер.

Законопроекти передбачають засудження ідеології держави-агресора ("руского міра"), його символіки і заборону на їх використання нарівні з комуністичною і нацистською.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що законопроекти є альтернативними, і підкреслив, що в четвер парламент лише голосував за включення їх до порядку денного сесії. "Сьогодні ми не зможемо їх розглядати. Немає рішення комітету", - підкреслив він.

Законопроект №9200 внесли депутати Олександр Бригинець, Рефат Чубаров, Андрій Тетерук і Сергій Висоцький. Документ спрямовано на розгляд комітету 16 жовтня і сьогодні передано для ознайомлення народним депутатам. Другий законопроект №9139 внесено в Раду ще на початку місяця і передано комітету 4 жовтня. Його ініціювали Олександр Шевченко, Віктор Шевченко, Валентин Дідич, Ірина Констанкевич, Тарас Батенко й Олександр Дубінін.

Нагадаємо, торік під час VIІI Національного Експертного Форуму Інституту Горшеніна (панель "Формула безпеки України") народний депутат Григорій Шверк заявив про необхідність витісняти "рускій мір" з українського інформаційного простору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram