ГоловнаПолітика

Росія активно готується до втручання в українські вибори, - Литвиненко

Йдеться не тільки про кібератаки, а й про маніпуляції громадською думкою з використанням штучного інтелекту.

Росія активно готується до втручання в українські вибори, - Литвиненко
Александр Литвиненко
Фото: Макс Левин

Росія активно готується до втручання у виборчий процес в Україні 2019 року. Про це заявив Олександр Литвиненко, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України на X Національному експертному форумі в Одесі.

"Ми прекрасно знаємо, що важливою особливістю політики диктатур завжди було прагнення використовувати демократичні процедури проти демократичного суспільного устрою. Тільки за останні роки маємо неспростовні докази втручання Росії у вибори в США і багатьох європейських державах. Йдеться не тільки про кібератаки, а й про маніпуляції громадською думкою з використанням сучасних технологій, у тому числі штучного інтелекту", - сказав Литвиненко.

За його словами, Росія зараз активно готується до використання саме такого сценарію в Україні.

"Йдеться не тільки про спробу привести в Україні до влади проросійських політиків, а й про наполегливе продовження спроб послабити Українську державу, спровокувати політичну нестабільність і посіяти безлад і хаос у суспільстві. Переконати Захід у неспроможності України вирішувати власні проблеми і безальтернативності Росії як єдиного гаранта миру і безпеки в Східній Європі", - вважає Литвиненко.

Тому за дорученням Президента Петра Порошенка питання захисту волевиявлення громадян буде розглянуто на засіданні Ради нацбезпеки і оборони, підсумував Литвиненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram