ГоловнаПолітика

Відсутність реформ змушує молодь "голосувати ногами", - Степанов

Реформування країни має відбуватися, зокрема, з урахуванням потреб молодих людей, вважає губернатор.

Відсутність реформ змушує молодь "голосувати ногами", - Степанов
Максим Степанов
Фото: Макс Левин

Впроваджувати зміни і реформи в Україні необхідно з урахуванням потреб молоді, щоб вона залишалася вчитися і працювати у своїй країні. Таку думку, відкриваючи Х Національний експертний форум в Одесі, висловив губернатор Одеської області Максим Степанов.

"Питання, які ми сьогодні будемо обговорювати (на форумі - ред.), без перебільшення, є дуже важливими для України: формула миру, економічне питання, питання міжнародних відносин. Дуже важливо, щоб усі ці рецепти, запропоновані фахівцями високого рівня, представниками уряду, експертами, дипломатами, журналістами, людьми, від яких безпосередньо залежить майбутнє нашої країни, були втілені в життя. Навіть нехай невелика кількість, але втілена", - зазначив губернатор, додавши, що передусім це потрібно для молоді.

При цьому він представив учасникам форуму студента 1 курсу Національного університету ім. Шевченка Олександра Сулиму, який торік зайняв друге місце на Міжнародній олімпіаді з фізики в Лісабоні.

"Для нас дуже важливо, щоб у цих людей (вказуючи на Олександра - ред.) були аргументи залишитися в Україні. Щоб вони не "проголосували ногами", як кажуть, і не виїхали за кордон. Під час нашої роботи ми повинні виходити з того, що потрібно молоді, щоб вона не виїжджала з країни. Щоб наукові відкриття робилися саме в Україні", - резюмував Максим Степанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram