ГоловнаПолітика

Україна повинна витісняти інформаційний "рускій мір" не тільки на своїй території, - нардеп Шверк

"Якщо людина за кордоном вмикає TV і бачить там шість російських телеканалів і жодного українського - це наша проблема".

Україна повинна витісняти інформаційний "рускій мір" не тільки на своїй території, - нардеп Шверк
Григорий Шверк
Фото: Макс Требухов

Інформаційна складова - одна з найважливіших у формулі безпеки України, оскільки сьогодні російські війська перебувають на тих територіях України, де в інформаційному просторі домінував "рускій мір".

Про це заявив представник профільного парламентського комітету зі свободи слова та інформації народний депутат Григорій Шверк на VIІI Національному Експертному Форумі Інституту Горшеніна (панель "Формула безпеки України").

"Якщо будь-яка людина приїжджає за кордоном у готель, вмикає телебачення і бачить там шість російських телеканалів і жодного українського - це наша проблема. Україна повинна виділяти гроші, щоб у будь-якому готелі в будь-якій країні будь-яка людина могла знайти український канал і отримувати інформацію про Україну з українськими меседжами", - сказав нардеп.

Шверк зазначив, що російськомовна громада в Європі, США і Ізраїлі не має інших каналів інформації, крім російських, з їхньою точкою зору.

"Ми час від часу забороняємо російськомовний інформаційний продукт. Це дає якісний результат, але не вирішує питання. Ми повинні створювати свої меседжі. Повинні виробляти українську правду і доводити її не тільки для внутрішнього споживання, але і для всього світу. І робити це треба, на жаль, російською мовою", - наголосив Шверк.

Також, на думку депутата, Україні не вистачає єдиного координаційного центру, який би займався питаннями інформаційної політики.

"Є велика проблема, що в нас питання інформаційної безпеки вирішуються різними державними органами починаючи від Нацради з питань телебачення і радіомовлення, закінчуючи СБУ, багато зробив РНБО, але єдиного координаційного центру немає", - зазначив Шверк.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вважає, що введення безвізового режиму з Європейським Союзом остаточно заперечує думку про приналежність України до так званого "руского міра".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram