ГоловнаПолітика

Директор ДБР отримуватиме 48 тис. гривень, слідчий - 32 тисячі

Оклади співробітників Бюро встановлюються відповідно до розміру прожиткового мінімуму.

Директор ДБР отримуватиме 48 тис. гривень, слідчий - 32 тисячі
Фото: hromadske.ua

Зарплата директора Державного бюро розслідувань становитиме 48 тис. гривень, слідчий отримуватиме 32 тисячі гривень.

Про це розповіла перший заступник голови ДБР Ольга Варченко в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

За її словами, оклади співробітників Бюро встановлюються відповідно до розміру прожиткового мінімуму (на 1 січня 2017 року - 1600 гривень).

"Директор ДБР - 48 000, заступники - 44 800, керівник територіального управління, керівник управління центрального апарату - 41 600, начальник відділу центрального апарату - 38 400, начальник відділу територіального управління - 35 200, слідчий - 32 000", - повідомила Варченко.

На запитання про те, де ДБР планує набирати слідчих, які зможуть і захочуть якісно працювати, Варченко відповіла: "У нас не така висока зарплата, як у НАБУ, але, сподіваюся, претенденти будуть".

"Проблема не в тому, що слідчі не хочуть працювати. А в божевільному навантаженні. В середньому у слідчого поліції на руках від 300 до 500 справ. Він фізично навіть прочитати не встигає ці провадження. Все тому, що ми досі не прийняли закон про кримінальні проступки. Якби його ухвалили, це суттєво розвантажило би слідство, дало можливість слідчому працювати зі справами так, як він повинен із ними працювати. Загалом величезна кількість досвідчених слідчих ще збереглася і в органах прокуратури, і в поліції", - зазначила Варченко.

Нагадаємо, 22 листопада президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби директором ДБР.

Закон про Державне бюро розслідувань було прийнято Радою 12 листопада 2015 року та є частиною так званого пакета безвізових законів. Президент підписав його в січні 2016 року, 1 березня того ж року закон набув чинності.

Конкурсна комісія повинна була вибрати керівника ДБР і його заступників до липня 2017 року, а повноцінно Бюро повинно було почати працювати до листопада 2017 року, однак цього не сталося. У зв'язку з цим органам прокуратури, які з 21 листопада позбудуться повноважень з розслідування кримінальних проваджень, доведеться передати близько 20 тисяч справ Національному антикорупційному бюро.

Труба прогнозує, що ДБР запрацює до середини 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram