ГоловнаПолітика

Порошенко виклав відео з військовим 3D-радаром

Установка сумісна з усіма зенітно-ракетними комплексами ЗСУ.

Державний концерн "Укроборонпром" готує до випробувань 3D-радар 80К6Т, повідомив президент Петро Порошенко у фейсбуці.

"Цей радар може виявляти об'єкти в повітрі на відстані до 500 км, оновлюючи дані що 5 секунд, і супроводжувати цілі з високою роздільною здатністю. Потужні можливості 80К6T дозволяють використовувати його з усіма зенітно-ракетними комплексами, які перебувають на озброєнні ЗСУ, і як інформаційну ланку в підрозділах Повітряних сил", - зазначив він і поділився відеозаписом.

Нагадаємо, новий 3D-радар 80К6Т "Укроборонпром" представив у жовтні в рамках виставки "Зброя і Безпека-2017", повідомляли на сайті держконцерну. Радар на основі цифрової фазованої активної решітки розроблено КП "НВК "Іскра". Установка призначена для цілевказування засобам ППО, вона здатна спостерігати за повітряними об'єктами на відстані до 500 км, на висотах від 0 до 40 км, дозволяючи відстежувати до 500 цілей одночасно.

3D-радар 80К6Т може працювати з усіма зенітно-ракетними комплексами, які в цей момент перебувають на озброєнні Збройних Сил України. Завдяки великій зоні огляду (до 70 градусів) установка дозволяє виявляти тактичні й оперативно-тактичні ракети. При цьому спеціальна система обробки сигналів дозволяє виявляти малорозмірні і крилаті ракети, які йдуть на малих висотах з огинанням рельєфу.

Головною особливістю "Іскра" 80К6Т стала цифрова фазована активна решітка, яка дозволяє виявляти і супроводжувати цілі з високою розподільною здатністю. При цьому завдяки лише одній станції виконується одночасне вимірювання положення цілі відразу за трьома координатами: дальність, азимут і висота, тобто створюється 3D-модель - раніше для цього застосовували відразу два радари.

Крім того, застосування передавача на транзисторних підсилювачах потужності дозволяє в рази підвищити надійність радара. Навіть вихід з ладу кількох модулів підсилення не призведе до повного виключення локатора. Радар 80К6Т створено з урахуванням максимальної мобільності, в тому числі він пристосований для транспортування літаками від ДП "Антонов", а для розгортання РЛС необхідно лише 10-15 хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram