ГоловнаПолітика

У Київській області за організацію нелегальної міграції затримали злочинну групу, причетну до ІДІЛ

За відправку до країн Західної Європи зловмисники отримували 6 тис. доларів США.

У Київській області правоохоронці затримали організаторів каналу нелегальної міграції, причетних до терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Служби безпеки затримали групу осіб, які налагодили канал нелегальної міграції шляхом виготовлення підроблених документів (паспортів громадянина України, паспортів для виїзду за кордон та ін.)  і їх збуту громадянам України і зарубіжних країн", - йдеться в повідомленні.

За результатами проведення досудового розслідування встановлено, що в злочинну групу входять громадяни азіатських країн, РФ і України, які "сповідують радикальні ісламістські релігії та причетні до діяльності терористичного угруповання "Ісламська Держава".

Встановлено, що зловмисники за незаконну відправку громадян України та іноземців до країн Західної Європи отримували 6 тис. доларів США. У вартість такої послуги входило виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, паспорта України, надання інструкцій для проходження прикордонного контролю.

Під час обшуку за адресами проживання затриманих було вилучено 15 підроблених паспортів і 108 тис. грн готівкою.

"Правоохоронці затримали трьох зловмисників. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Київській області офіцер під наркотиками вдарив солдата кувалдою по голові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram