ГоловнаПолітика

Тіллерсон запевнив у збереженні санкцій проти Росії до зміни її політики щодо України

Тіллерсон запевнив у збереженні санкцій проти Росії до зміни її політики щодо України

Тіллерсон запевнив у збереженні санкцій проти Росії до зміни її політики щодо України
Фото: podrobnosti.ua

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон вважає, що відновлення територіальної цілісності і суверенітету України призведе до початку нормалізації відносин Росії і США.

Про це він заявив, виступаючи у вівторок у "Вілсон центрі", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми сподіваємося, що Росія вживе заходів для повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України і повністю виконає Мінські домовленості. Це дозволить нам почати процес відновлення нормальних відносин. Але дозвольте внести ясність: санкції, пов'язані з Мінськом домовленостями, будуть зберігатися доти, поки Росія не припинить дії, які призвели до них", - сказав Тіллерсон.

Він зазначив, що вважає неможливим нормалізувати відносини з Росією до вирішення українського питання.

"Я говорив Росії, що ми ніколи не повернемо ставлення до норми доти, поки не вирішимо питання України. Це залишається постійною перешкодою, і нам необхідно вжити заходів", - сказав держсекретар США.

Тіллерсон нагадав, що держдепартамент США призначив спецпредставника щодо України Курта Волкера, щоб він міг працювати з російським колегою над вирішенням проблеми Донбасу. При цьому він зазначив, що між країнами проходили дуже змістовні дискусії з цього питання.

Нагадаємо, Волкер в інтерв'ю LB.ua, що записане до VIII Національного експертного форуму, заявив, що США взяли паузу в переговорах з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram