ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 12 обстрілів з півночі

Про втрати не повідомляється.

Штаб АТО нарахував 12 обстрілів з півночі
Фото: facebook.com/ato.news

З півночі вівторка російсько-окупаційні війська на Донбасі 12 разів порушили перемир'я, повідомляє штаб АТО.

На Луганському напрямку епіцентром збройних провокацій з боку ворога була Світлодарська дуга.

"Обстрілюючи ще зранку підступи до оборонних укріплень ЗСУ з мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП між населеними пунктами Зайцеве і Гладосове, незаконні збройні формування зірвали візит спостерігачів СММ ОБСЄ і представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації в Травневому і Гладосове. Ці збройні провокації з боку російських найманців спрямовані в першу чергу на дискредитацію підрозділів Збройних Сил України в очах світової спільноти", - заявили в штабі.

У цьому районі ворог також грубо порушував Мінські домовленості, випустивши 30 мін калібру 120-мм по позиціях сил АТО біля Луганського і Лозового. З озброєння БМП бойовики провокували захисників Світлодарська. Крім того, з протитанкового ракетного комплексу противник обстрілював підступи до горіхового, а зі стрілецької зброї - до Щастя.

На Донецькому напрямку з гранатометів бойовики вели вогонь по позиціях українських військових біля Верхньоторецького і Водяного, а з легкого піхотного озброєння - поблизу Авдіївки і Красногорівки.

Нагадаємо, в кінці минулого тижня штаб АТО підтвердив, що села Травневе і Гладосове, які раніше перебували в "сірій зоні", були взяті під контроль української армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram