ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Криму продовжив домашній арешт фігурантам "справи 26 лютого" Асанову і Дегерменджі

Прохання захисту пом'якшити умови домашнього арешту суд відхилив.

Суд у Криму продовжив домашній арешт фігурантам "справи 26 лютого" Асанову і Дегерменджі
Фото: goodvin.info

Сьогодні, 28 листопада, Центральний райсуд Сімферполя продовжив домашній арешт двом фігурантам "справи 26 лютого" Алі Асанову і Мустафі Дегерменджі до 7 лютого.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Захист просив про пом'якшення умов їхнього домашнього арешту. Асанов і Дегерменджі просили про можливість пройти медичне обстеження після півтора року утримання в СІЗО. Також Дегерменджі клопотав про дозвіл залишати будинок у денний час, щоб возити матір на слідчі дії, пов'язані зі справою Бекіра Дегерменджі, заарештованого 23 листопада.

"Мені дуже треба, щоб дали можливість у денний час возити матір на слідчі дії, суди, передачки. Проти домашнього арешту я в принципі не заперечую. Я знаю, що ніхто підписку про невиїзд мені не дасть. Нехай буде домашній арешт, але дайте мені можливість удень виходити з дому", - сказав Дегерменджі.

"Зробіть трохи м'якшими умови, щоб можна було працювати, дітей у школу возити", - підтримав Асанов.

"Якщо зняти обмеження в денний час, це дало б можливість йому (Асанову) допомагати родині. Вже більш ніж два роки він в ізоляції, не може допомагати родині, дітей у школу возити. Також обстежитися треба, тому що тривале перебування в СІЗО сильно підірвало його здоров'я", - аргументував позицію адвокат Асанова Едем Семедляєв.

Інші обвинувачені у справі також підтримали клопотання захисту Асанова та Дегерменджі. Адвокат Тарас Омельченко запропонував змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд або поручительство.

"В одного четверо дітей, другому треба за батьком доглядати. Куди вони сховаються? Я вважаю, домашній арешт необґрунтований, достатньо підписки про невиїзд або поручительства. Всі ж прекрасно розуміють, що підстав (для домашнього арешту) немає. А витрачати кошти ФСВП на їхню систематичну доставку (не раціонально) - 6 осіб для цього постійно за ними приїжджають", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, Асанова відправили під домашній арешт у квітні цього року. Ще одного фігуранта "справи 26 лютого" - заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза - окупаційна влада півострова видала Туреччині.

26 лютого 2014 року в будівлі Верховної Ради Криму в Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг. Його ініціювали голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і лідер проросійської партії "Русское единство", нині самопроголошений "голова" Криму Сергій Аксьонов.

У результаті сутичок між прихильниками України і їхніми опонентами, які виступали за "приєднання" українського півострова до Росії, загинуло двоє людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram