ГоловнаПолітика

Крулько: закон про реінтеграцію Донбасу потрібно поширити на Крим

"Це повинен бути універсальний закон, який буде захищати Україну".

Крулько: закон про реінтеграцію Донбасу потрібно поширити на Крим
Иван Крулько
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Іван Крулько вважає, що закон про реінтеграцію Донбасу, який перебуває на розгляді в парламенті, потрібно поширити і на окупований Крим.

Про це він сказав на восьмому Національному експертному форумі Інституту Горшеніна.

"Частиною безпеки, крім обговорених з погляду наших євроатлантичних прагнень, нашої безпеки на території України, інформаційної безпеки, є юридична складова, наші закони, які ми приймаємо і які повинні забезпечувати силу і безпеку України, коли ми будемо захищати нашу позицію в судах", - сказав Крулько.

Він пояснив, що Верховну Раду очікує голосування в другому читанні за законопроект про тимчасово окуповані території.

"Мені шкода, що впирається сторона президента, щоб цей проект закону вповні поширити і на територію Донбасу, і на територію Криму. Це повинен бути універсальний закон, який буде захищати Україну в питаннях забезпечення безпеки і відновлення територіальної цілісності щодо всіх окупованих територій", - заявив Крулько.

Він також запропонував включити в законопроект створення міжвідомчого координаційного органу, який буде готувати єдину консолідовану позицію України і претензії до Російської Федерації.

"Війна закінчиться. Після війни ми муситимемо виграти в Росії в усіх міжнародних судах, щоб Росія сплатила заслужені репарації за збитки, завдані Українській державі", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram