ГоловнаПолітика

СБУ: Основна загроза сьогодні - підрив російськими спецслужбами ситуації зсередини

"Необхідно, щоб ніякий зовнішній фактор не міг вплинути на вибори в 2019 році".

СБУ: Основна загроза сьогодні - підрив російськими спецслужбами ситуації зсередини
Виктор Кононенко
Фото: Макс Требухов

Стратегія наступу Росії в 2017 році кардинально відрізняється від 2014 року - основні сили російських спецслужб ідуть на підрив ситуації всередині України.

Про це заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко на VIІI Національному Експертному Форумі Інституту Горшеніна "Формула безпеки України".

"Уже ніхто не вірить у швидку і блискавичну війну. Наші противники розраховують, що владу можна змінити шляхом підкупу, шляхом домовленостей або інших речей. І на це йде цілеспрямована робота. Ми повинні вибудувати свої заходи безпеки так, щоб ніякий зовнішній фактор не вплинув на наш вибір у 2019 році", - сказав заступник голови СБУ.

Він також наголосив, що безпека України сьогодні як ніколи залежить від здатності українського суспільства самоорганізовуватися.

"Формула безпеки не є постійною. Це сукупність алгоритмів, заходів і засобів, завдяки яким держава і людина існують вільно і ніщо їм не заважає. Якщо порівнювати 2014-й і 2017 роки, то ситуація змінилася докорінно - ми дійсно стримуємо на сході величезну силу, яка готова в будь-який момент піти далі. Але стримувати її ми навчилися", - зазначив Кононенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram