ГоловнаПолітика

Порошенко: Україна потребує оновлення і посилення інтелектуального потенціалу

Лідери держави привітали початок роботи восьмого форуму Інституту Горшеніна.

Порошенко: Україна потребує оновлення і посилення інтелектуального потенціалу
Фото: Макс Требухов

Україна сьогодні як ніколи потребує оновлення і посилення інтелектуального потенціалу. Про це йдеться у зверненні президента Петра Порошенка до учасників восьмого Національного Експертного Форуму, організованого Інститутом Горшеніна.

Президент зазначив, що організований Інститутом форум - це важливий майданчик, який працює в цьому напрямку.

"Сьогодні Україна як ніколи потребує оновлення і посилення свого інтелектуального потенціалу. НЕФ - це комунікаційна платформа найвищого рівня, яка дозволяє напрацьовувати корисні для суспільства ідеї і пропозиції, які потім можуть узяти на озброєння міністерства і державні компанії. На порядку денному форуму три ключові питання: формула безпеки України, адже внутрішня і зовнішня безпека - це запорука і гарантія прогресу і процвітання; стратегія промислового розвитку як основа росту економіки; а також суб'єктність України в новому ландшафті Європи та світу, який постійно змінюється", - йдеться в привітанні Порошенка.

Він зазначив, що на НЕФ не тільки обговорюють актуальні питання, а й народжуються сміливі ідеї для майбутнього.

Своє вітання учасникам форуму надіслав також прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Форум став дієвим і важливим дискусійним майданчиком, який об'єднує вітчизняних та іноземних інтелектуалів, експертів, представників громадянського суспільства, політиків з метою обговорення стратегії та аналізу викликів, які постають перед Україною", - заявив голова українського уряду.

Перші особи держави побажали форуму плідної роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram