ГоловнаПолітика

Затриманому в Білорусі українському журналісту пред'явили звинувачення у шпигунстві

Громадянину Білорусі, який здійснював шпигунську діяльність на користь України, закидають держзраду.

Затриманому в Білорусі українському журналісту пред'явили звинувачення у шпигунстві
Фото: стопкадр видео

Громадянину України журналісту Павлу Шаройку, затриманому в Білорусі, пред'явили звинувачення у шпигунстві.

Про це повідомив офіційний представник КДБ Дмитро Побяржин, передають Белорусские новости.

На брифінгу 20 листопада Дмитро Побяржин повідомив про зізнання Шаройка в тому, що він є співробітником кадрового апарату військової розвідки України і працював у Білорусі під прикриттям.

За інформацією КДБ, Шаройко "створив агентурну мережу з громадян Білорусі, які за грошову винагороду виконували його завдання зі збирання даних розвідувального характеру у військово-політичній сфері".

Його діяльність координував співробітник головного управління розвідки Міноборони України Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям посади радника посольства України. Скворцова оголосили персоною нон-грата і 25 жовтня вислали з Білорусі.

Побяржин також повідомив, що під час збирання секретних матеріалів затримали громадянина Білорусі, який здійснював шпигунську діяльність на користь України.

"Білорус визнав провину, повідомив, що за завданням української військової розвідки за гроші збирав і передавав інформацію про обороноздатність Республіки Білорусь. Стосовно нього порушено кримінальну справу за статтею 356 (зрада державі)", - сказав представник КДБ.

Нагадаємо, 17 листопада стало відомо про те, що 25 жовтня в Мінську затримали власкора UA:Українське радіо Павла Шаройка.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що на початку листопада в ОАЕ обговорював з українським президентом Петром Порошенком затримання Шаройка. Сторони начебто домовилися не надавати справі розголосу, але українська сторона не дотримала слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram