ГоловнаПолітика

На посаду голови Верховного Суду претендують четверо суддів

30 листопада планують обрати голову ВС.

На посаду голови Верховного Суду претендують четверо суддів
Фото: Zik

На посаду голови нового Верховного Суду претендують четверо суддів. Цю інформацію LB.ua підтвердили судді нового ВС.

Зокрема, 27 листопада на зборах суддів Касаційного господарського суду свою кандидатуру висунула представниця адвокатури Олена Кібенко. Колишнього голову Вищого господарського суду Богдана Львова на посаду голови ВС запропонувала в недавньому його колега, суддя Лілія Катеринчук.

Побажав узяти участь у виборах голови ВС і суддя Львівського окружного адмінсуду Володимир Кравчук. Про це він заявив під час зборів суддів Касаційного адміністративного суду ВС 27 листопада. Свою кандидатуру висунув і Аркадій Бущенко, колишній гендиректор Української Гельсінської спілки з прав людини, під час зборів суддів Касаційного кримінального суду ВС.

Громадянська палата ВС не висувала кандидатів. Під час обговорення 27 листопада судді називали Дмитра Луспеника як можливого кандидата на посаду голови ВС. У коментарі LB.ua він повідомив, що публічно не раз заявляв, що не претендуватиме на цю посаду, оскільки хоче займатися розглядом справ у новому ВС. Але якщо судді будуть сильно наполягати, Луспеник не виключає можливість змінити свою позицію. Слід зазначити, що висунути свою кандидатуру на посаду голови ВС може хтось із суддів до або під час пленуму ВС, який відбудеться 30 листопада. Планується, що під час цих зборів судді оберуть голову нового ВС.

Нагадаємо, 11 листопада Порошенко призначив 113 суддів нового Верховного Суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram