ГоловнаПолітика

"Укроборонпром" завершив заводські випробування нової БМП

На БМП-1 поставили німецькі двигуни і оснастили сучасним бойовим модулем.

Житомирський бронетанковий завод, що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", завершив повний цикл заводських випробувань БМП-1УМД.

Бойова машина, яка є глибокою модернізацією БМП-1, оснащена сучасним бойовим модулем, цифровою системою управління вогнем і німецьким двигуном Deutz, повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

Стверджують, що БМП-1УМД завершила всі ходові, вогневі й інші експлуатаційні випробування, підтвердивши свої високі характеристики, які значно розширили бойові можливості БМП.

"Завдяки бойовому модулю "Стилет", який оснащений 30-міліметровою автоматичною гарматою, 30-міліметровим автоматичним гранатометом, 7,62-міліметровим кулеметом, а також високоточним протитанковим комплексом "Бар'єр", БМП-1УМД отримала значну вогневу потужність. Такий арсенал озброєння забезпечує знищення не тільки живої сили і легкоброньованої техніки, а й танків противника на відстані до 5 км. А за точність вогню відповідає прицільний комплекс "Трек-М" в поєднанні зі стабілізатором озброєння СВУ-500-3Ц", - сказано в повідомленні.

Під час створення БМП-1УМД особливу увагу було приділено захисту екіпажу. Крім установлення додаткових елементів захисту, було проведено комплекс робіт з маскування БМП-1УМД в інфрачервоному діапазоні. Завдяки цьому БМП-1УМД значно менш помітно з тепловізора.

Також БМП-1УМД отримала новий цифровий захищений зв'язок і сучасні засоби навігації.

Вага БМП-1УМД становить 14 тонн, що лише на тонну більше від звичайної БМП-1. Але використання німецького двигуна TCD2013 L64V, який замінив радянський УТД-20, значно поліпшило ходові якості бойової машини. 4-тактний, 6-циліндровий двигун з турбонадувом і електронним блоком управління має потужність 330 к.с., з можливістю програмного збільшення потужності до 390 к.с. При цьому двигун УТД-20 має потужність лише 300 к.с. Крім того, німецький двигун має більший ресурс, він тихий, економічний і більш приємистий.

На черзі - випробування безпосередньо українськими військовими, що є необхідною умовою для прийняття БМП-1УМД на озброєння і, в разі включення бойової машини в державне оборонне замовлення, розгортання серійного виробництва.

Нагадаємо, БМП-1УМД вперше показали рік тому на виставці "Зброя і безпека".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram