ГоловнаПолітика

Юристи "Кримської Солідарності" відкрили гарячу лінію правової допомоги

Телефон для жителів півострова працюватиме в цілодобовому режимі.

Юристи "Кримської Солідарності" відкрили гарячу лінію правової допомоги
Архив
Фото: Макс Требухов

26 листопада в Сімферополі на засіданні громадського об'єднання "Кримська Солідарність" юристи презентували пам'ятку про те, як потрібно поводитися під час обшуків і затримань, а також назвали номер цілодобової гарячої лінії, повідомляє кореспондент LB.ua.

"+79781341794 - за цим номером ми будемо надавати первинну консультацію, певні рекомендації на той чи інший випадок. Телефон буде працювати цілодобово", - розповів юрист Рустем Кямілєв.

Крім того, "Кримська Солідарність" організовує курси громадського захисника. Усіх охочих навчать представляти в судах інтереси активістів, яких адміністративно переслідують за політичну позицію.

"Ми плануємо підготувати людей, які хотіли б представляти в судах інтереси тих, кого притягатимуть до адміністративної відповідальності. Задати якийсь алгоритм, згідно з яким потрібно діяти. Юридичної освіти для цього не потрібно", - пояснила юрист Ліля Гемеджі.

Така ініціатива виникла у зв'язку з масовими затриманнями кримськотатарських активістів за одиночні пікети проти репресій.

Громадське об'єднання "Кримська Солідарність" надає правову допомогу політв'язням у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram