ГоловнаПолітика

Україна потрапила до списку країн з найнебезпечнішою організованою злочинністю

Поряд з Україною 112-те місце посідає Уганда, а 114-те - Тринідад і Тобаго.

Україна потрапила до списку країн з найнебезпечнішою організованою злочинністю
Фото: tengrinews.kz

Україна посіла 113-те місце в списку зі 137 країн світу за рівнем організованої злочинності. Рейтинг впливу організованої злочинності на бізнес був складений експертами Всесвітнього економічного форуму.

Згідно з даними рейтингу, складеного фахівцями Всесвітнього економічного форуму, Україна опинилася в групі країн з найвищим рівнем організованої злочинності поряд з державами Південної, Латинської Америки й Африки. Поряд з Україною 112-те місце посідає Уганда, а 114-те - Тринідад і Тобаго.

За даними ВЕФ, найменший вплив організована злочинність має у Фінляндії, Норвегії, Омані, Ісландії та Сінгапурі, які посіли перші п'ять рядків рейтингу.

Найнижче з країн-членів ЄС місце в Італії - 123-те.

Естонія посіла 10-те місце в рейтингу (найвище з країн колишнього СРСР), Польща - 54-те, Угорщина - 56-те, Словаччина - 64-те, Румунія - 71-ше, РФ - 86-те, Молдова - 94-те.

Рейтинг складений на основі даних за 2015-2016 рр. Країнам виставлялися оцінки від 1 до 7, де 1 - значний вплив організованої злочинності на бізнес, а 7 - жодного впливу.

Нагадаємо, у липні міністр МВС Арсен Аваков оприлюднив дані про зниження злочинності в Україні за підсумками першого півріччя.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram