ГоловнаСвіт

Google буде боротися з організованою злочинністю

Компанія розробить технологію пошуку злочинців, які використовують Інтернет для своєї діяльності.

Google буде боротися з організованою злочинністю
Фото: Newsu.com

Спеціалісти Google спільно з Радою з міжнародних відносин США розробляють технологію, яка дозволить знаходити злочинців, які використовують Інтернет для своєї незаконної діяльності.

Передусім йдеться про пошук методів, які дозволять боротися з організованою злочинністю - наркокартелями, відмиванням грошей і торгівлею людьми, повідомляє SecurityLab з посиланням на Techland.

До роботи також залучено представників різних громадських організацій та урядових відомств. Конференція з координації співробітництва учасників нової антикримінальної ініціативи пройде цього тижня в столиці Ірландії Дубліні.

Наркокартелі, терористи й інші кримінальні елементи керують своїми організаціями через Інтернет, часто з використанням передової технології шифрування, щоб заховатися від правоохоронних органів. Тому глобальні організації борців зі злочинністю сподіваються, що технології Google можуть стати ключем до пошуку і подальшого "злому" цих невловимих груп.

Спеціальний радник Організації Об'єднаних Націй, який у минулому став жертвою торговців дітьми, Рані Хон пояснив журналістам: "Google у прекрасному стані. Компанія є потужним засобом, який має ефективні інструменти для того, щоб вирішити цю проблему".

Представники Ради з міжнародних відносин упевнені, що Google як володар потужних інструментів для виявлення незаконних мереж дуже допоможе в боротьбі з корупцією, а також із міжнародною злочинністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram