ГоловнаПолітика

Аваков оприлюднив дані про зниження злочинності в Україні

Зросло і розкриття злочинів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оприлюднив матеріали Національної поліції про роботу за 6 місяців 2017 року, в яких йдеться про зниження злочинності в Україні.

"Зниження рівня злочинності за групами злочинів становить від 10% до 22% порівняно з аналогічним періодом 2016 року", - зазначив він у фейсбуці.

Знизилася, зокрема, кількість злочинів, скоєних неповнолітніми - на 5%; скоєних щодо неповнолітніх - на 24%.

Зросло і розкриття злочинів.

"У сфері особливо тяжких злочинів проти життя і здоров'я людей рівень розкриття злочинів становить від 87% щодо умисних убивств до 93% стосовно заподіяння тяжких тілесних злочинів", - зазначив міністр.

Рівень розкриття злочинів у сфері господарської діяльності зріс на 22%, у сфері службової діяльності - на 53%, у сфері використання бюджетних коштів - на 16%.

Направлено до суду протоколів про порушення антикорупційного законодавства вчетверо більше, ніж за перше півріччя минулого року; направлено до суду актів про правопорушення з ознаками кримінального злочину в 1,5 разу більше; направлено до суду обвинувальних актів за фактом зловживання владою або службовим становищем у 2,5 разу більше.

При цьому Аваков все ще вважає рівень злочинності в Україні неприпустимо високим для цивілізованої європейської країни, але задоволений тенденцією до зниження рівня злочинності, зростання розкриваності і поліпшення якості роботи системи поліції.

Нагадаємо, наприкінці травня про те, що рівень злочинності в Україні почав знижуватися, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко. Пізніше він навів статистичні дані про падіння рівня злочинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram