ГоловнаПолітика

Порошенко відвідав військові навчання "Сі Бриз-2017"

Президент підтвердив бажання отримати ПДЧ в НАТО.

Порошенко відвідав військові навчання "Сі Бриз-2017"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в понеділок приїхав в Одеську область, щоб ознайомитися з перебігом українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ "Сі Бриз-2017".

"Цього року участь української сторони значно підвищено в плануванні дій. Ці спільні навчання - наша відповідь ідеологам, організаторам і спонсорам гібридних воєн", - наводять слова Порошенка на сайті президента.

При цьому глава держави заявив, що Україна прагне повернути в порядок денний питання про план дій щодо членства в НАТО.

"З 1997 року ці навчання дають нам істотну допомогу у відродженні військово-морського потенціалу держави, сприяють досягненню ВМС України сумісності з флотами країн - членів НАТО, є передумовою запланованого нами членства в цьому оборонному союзі - тоді, коли країна буде відповідати критеріям, які будуть досягнуті в результаті наших реформ в усіх без винятку сферах", - зазначив Порошенко.

Він назвав важливим досягненням побудову українських Збройних Сил, відродження української армії і флоту.

"Наш намір повернути в порядок денний питання про план дій щодо членства в НАТО і наближення нашого оборонно-безпекового сектору до стандартів Альянсу, завірена численними опитуваннями громадської думки потужна підтримка саме такої стратегії - все це показує, що обраний курс правильний і безальтернативний", - підсумував президент.

Протягом поїздки глава держави відвідав флагман Військово-Морських сил Збройних Сил України фрегат "Гетьман Сагайдачный". Також Президент ознайомився і зустрівся з командою американського ескадреного міноносця з керованою ракетною зброєю "Керні".

Нагадаємо, навчання проходять в Одеській і Миколаївській областях, а також в північно-західній частині Чорного моря, вони почалися 10 липня і завершаться 23 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram