ГоловнаПолітика

Україна повинна провести власне розслідування катастрофи МН17 - Наливайченко

Результати будуть важливим доказом агресії Росії проти України.

Україна повинна провести власне розслідування катастрофи МН17 - Наливайченко

Україна не лише мусить бути активним учасником міжнародного розслідування катастрофи рейсу MH17 і бути зацікавленою у встановленні істини, а й провести і поставити крапку у своєму розслідуванні. Про це сказав лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко.

Він наполягає на засудженні всіх, хто причетний до масового вбивства пасажирів і членів екіпажу Boeing 777 - громадян Нідерландів, Австралії, Малайзії, Індонезії, Великобританії, Бельгії, Німеччини, Філіппін, Канади і Нової Зеландії.

Наливайченко стверджує, що саме український суд повинен прийняти рішення у цій справі.

"Слідство також має дати відповіді на всі питання. Зокрема, якою була головна мета вбивць і чи не мала спіткати доля MH17 літак AFL2074 "Аерофлоту" для того, щоб дати можливість ворогові почати повномасштабне вторгнення в Україну, використавши т.зв. casus belli?" - зауважив колишній голова СБУ.

За словами Наливайченка, українська влада повинна розуміти, що результати розслідування трагедії MH17 - це важливий доказ агресії Російської Федерації проти України, який слід використати в національному і міжнародних судах.

"Сьогодні біля Амстердамського аеропорту Схіпхол відкриється меморіал на честь жертв тієї страшної трагедії. 298 висаджених дерев продовжать життя невинно убієнних... В наших серцях, в наших спогадах. Вірю, що пам'ятник на честь жертв з'явиться і на місці трагедії, коли окуповані ворогом території будуть звільнені", - зазначив лідер руху "Справедливість".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram