ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна зробила прорив у рейтингу простоти сплати податків

Одним із факторів стало зменшення ставки ЄСВ.

Україна зробила прорив у рейтингу простоти сплати податків

Україна піднялася з 84-го на 43-тє місце серед 190 країн світу в рейтингу простоти сплати податків, складеному групою Світового банку та аудиторською компанією PricewaterhouseCoopers.

Про це повідомляють на сайті "PwC Україна".

"Україна досягла суттєвого прогресу, піднявшись у рейтингу «Оподаткування» з кінця переліку країн-учасниць у 2012 році на 43-тю позицію за результатами 2016 року. Порівняно з показниками попереднього року, позиція України поліпшилася майже вдвічі - на 41 відсотковий пункт", - сказано в повідомленні.

"Україна - єдина з країн Східної Європи та Центральної Азії, яка в 2016 році суттєво зменшила податкові ставки. Зокрема, зменшення ставки ЄСВ призвело до послаблення податкового навантаження на бізнес. Порівняно з іншими країнами, в Україні відносно прості процедури внесення виправлень до податкових декларацій і відшкодування ПДВ не за експортними операціями. У 2016 році представники бізнесу звикли до зближення правил податкового та бухгалтерського обліку і продовжили подавати податкову звітність в електронному вигляді", - прокоментував результати країни партнер "PwC Україна" В'ячеслав Власов.

При цьому Молдова зайняла 32-ге місце в цьому рейтингу, Румунія - 42-ге, Словаччина - 49-те, Польща - 51-ше, Росія - 52-ге, Болгарія - 90-те, Білорусь - 38-ме.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram