ГоловнаСуспільствоПодії

Російський суд продовжив арешт українського журналіста Сущенка

Кореспондент "Укрінформу" вже більш ніж рік сидить у московському СІЗО.

Російський суд продовжив арешт українського журналіста Сущенка
Роман Сущенко
Фото: ukrinform.ua

Московський міський суд продовжив арешт українського журналіста Романа Сущенка ще на два місяці - до 13 січня 2018 року.

Як повідомляє кореспондент УНІАН у РФ, таке рішення оголосив суддя в понеділок.

Засідання у справі, як і всі попередні, пройшло в закритому режимі. Українських журналістів і консула України пустили в зал засідання тільки на оголошення вердикту.

"Продовжити термін утримання під вартою Сущенка Романа Володимировича на два місяці - всього до 16 місяців, до 13 січня 2018 року", - зачитав рішення суддя Суворов.

Після його оприлюднення адвокат Марк Фейгін уточнив, що суддя обмовився і в судовій ухвалі зазначено 30 січня.

Сам Сущенко встиг заявити в залі суду, що на його адвоката Фейгіна чинять тиск, щоб позбавити його захисту в російський судах. Окрім цього, він передав привіт сім'ї і сказав, що в нього все нормально.

Нагадаємо, власкора агенції "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України і збирав інформацію про вторгнення російських військ в Україну.

Термін утримання Сущенка під вартою закінчується 30 листопада 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram