ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі на підтримку затриманих активістів запалили багаття під прокуратурою

"Вони врятували Літній театр. Натомість влада кинула їх за ґрати".

Біля будівлі обласної прокуратури в Одесі 26 листопада ввечері відбувається акція, учасники якої вимагають закриття кримінальних проваджень щодо учасників громадської акції проти забудови Літнього театру в одеському Міському саду Сергія Стерненка, Дем'яна Ганула та Ігоря Різуна. Під прокуратурою перебуває близько 100 чоловік, передає Радіо Свобода.

Фото: Радіо Свобода

Протестувальники обклеїли трейлер під будівлею прокуратури, вікна та стіни будівлі листівками з фото затриманих активістів і написом: "Вони врятували Літній театр. Натомість влада кинула їх за ґрати". Також вони привезли металеві бочки та дрова, запалили вогнище.

Фото: Радіо Свобода

Серед вимог учасників акції - відставка прокурора Одеської області Олега Жученка і глави Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна.

Нагадаємо, 18 листопада в Одесі в ході протестної акції проти будівництва багатоповерхівки біля Літнього театру в Міському саду сталися бійки в правоохоронцями. За даними Нацполіції, травми дістали понад 20 правоохоронців.

За звинуваченням "у масових заворушеннях" 18 листопада в Літньому театрі, який є частиною історичного ареалу Міського саду, двох активістів заарештували на 60 діб. Сергія Стерненка - з правом на внесення застави 600 тис. гривень, Дем'яна Ганула - без права на заставу.

Суд у справі Ігоря Різуна, якого також звинувачують за статтею 294 Кримінального кодексу України про організацію масових заворушень, має відбутися 27 листопада.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram