ГоловнаСуспільствоВійна

У бою під Кримським потрапив у полон український військовий (оновлено)

Двоє бійців, які вийшли з-під обстрілу, - не з числа тих, про яких раніше повідомлялося як про загиблих.

У бою під Кримським потрапив у полон український військовий (оновлено)
Фото: Макс Левин

Під час бою 23-го листопада під Кримським Луганської області потрапив у полон військовослужбовець 16-го окремого мотопіхотного батальйону Збройних сил України.

Про це повідомляється в фейсбуці 16-го ОМПБ.

"У зв'язку з поширенням спотвореної інформації про загиблих військовослужбовців в бою 23-го листопада під Кримським Луганської області надаємо роз'яснення. Офіційно повідомлялося, що на зазначеній території загинуло чотири українських військових. Зокрема підтверджується, що в нерівному бою загинув один боєць 16 ОМБП, тіло якого було доставлено на українську сторону. Це молодший сержант Денис Кривенко. Інформація про трьох інших військових батальйону буде повідомлена тільки після передачі тіл і підтвердження їх осіб. Пізніше повідомили про повернення двох наших армійців. Двоє українських військових, яким живими вдалося вибратися з бою, не є бійцями з числа попередньо названих чотирьох загиблих. На жаль, одному військовослужбовцю батальйону не вдалося вибратися з поля бою - він потрапив в полон до росіян найманцям", - сказано в повідомленні.

Оновлення. Радник президента Юрій Бірюков у коментарях до посту в фейсбуці заявив, що військові з 58-ї бригади ЗСУ пішли в самовільну атаку під Кримським.

"У мене крім матів щодо цієї історії слів немає", - написав він.

За його даними, тимчасовий виконувач обов'язків командира однієї з рот 58-ї бригади, "надивившись репортажів про зачистку двох сіл в сірій зоні Світлодарської дуги", захотів слави.

"І поперли. Сам організатор і загинув першим. І людей поклав. Ніхто так і не зрозумів навіщо вони поперли", - зазначив Бірюков.

За його даними, полоненого солдата готуються обміняти.

Нагадаємо, у четвер, 23 листопада, в результаті бойових дій на Донбасі загинули п'ять українських військових, ще четверо отримали поранення. Найгарячішою точкою Донбасу стало селище Кримське, де вісім годин тривав бій. Там загинули четверо військових, ще двоє були поранені. У сепаратистських пабліках писали, нібито українські військові намагалися перебратися через трасу Бахмутка на позиції бойовиків і вийшли на кулемети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram