ГоловнаСвіт

У Пакистані розігнали акцію протесту: 130 осіб поранено, один поліцейський загинув

Поліція застосувала проти учасників акції водомети і сльозогінний газ.

У Пакистані розігнали акцію протесту: 130 осіб поранено, один поліцейський загинув
Протесты в Исламабаде
Фото: EPA\UPG

В Ісламабаді під час демонстрацій проти поправок до закону про вибори постраждали 130 осіб, з них 45 поліцейських. Про це повідомляє агентство «Анадолу» з посиланням на місцеві ЗМІ.

Вчора, 25 листопада, поліцейські розігнали акцію протесту, що тривала третій тиждень. Активісти руху «Техрік-е-Лабаіка» навсидячки блокували основні вулиці міста, вимагаючи скасувати суперечливі поправки до закону про вибори.

Протести в Ісламабаді
Фото: EPAUPG
Протести в Ісламабаді

В операції з розгону демонстрантів взяли участь близько 8 тисяч поліцейських. Поліція застосувала проти учасників акції протесту водомети і сльозогінний газ. У відповідь протестувальники закидали поліцейських камінням, в результаті чого загинув один співробітник поліції, який отримав поранення в голову. Затримано 150 демонстрантів.

Верховний суд Ісламабаду після початку акції протесту на початку листопада скасував суперечливі поправки до закону про вибори. Але учасники акції вимагають оголосити підсумки розслідування, розпочатого у зв'язку з поправками до закону. Міністр юстиції Пакистану Захід Хамід подав у відставку.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп пообіцяв змінити підхід США до Пакистану, звинувативши його в підтримці терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram