ГоловнаСвіт

У Брюсселі демонстрація проти рабства в Лівії переросла в погроми

Правоохоронці затримали близько 100 осіб.

У Брюсселі демонстрація проти рабства в Лівії переросла в погроми
Фото: EPA/UPG

У Брюсселі правоохоронці затримали близько 100 осіб після демонстрації проти рабства, яка переросла в безлади в центрі міста.

Про це повідомив голова МВС країни Жан Жамбон у твіттері.

Як повідомляє бельгійська газета le Soir з посиланням на прес-секретаря брюссельської поліції, спочатку демонстранти протестували проти рабства в Лівії. Однак потім в скупчення людей увійшли близько 30 молодих людей із закритими обличчями і спровокували натовп рухатися в бік торгових точок. Вони попрямували до вулиці Луїз, де почали громити магазини.

Постраждали бутики на вулицях Дамар і Каролін Біс, а також одна поліцейська машина. Поліція застосувала водомети, над районом заворушень літав вертоліт.

Зараз порядок на центральних вулицях відновлено.

У Парижі 19 листопада акція протесту проти рабства в Лівії також переросла в погроми. Мітинг почався біля посольства Лівії після документального фільму CNN, в якому розповідалося про лівійських рабовласників. Після мітингу біля посольства демонстранти рушили до Єлисейських полів. У районі площі Шарля де Голля протестувальники зіткнулися з поліцією, яка застосувала сльозогінний газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram