ГоловнаПолітика

СБУ викрила накрутку голосів за петицію про імпічмент Порошенка

На сайті мерії Івано-Франківська голосували сотні ботів.

СБУ викрила накрутку голосів за петицію про імпічмент Порошенка
Фото: EPA/UPG

Служба безпеки України викрила накрутку голосів під час голосування за петицію про імпічмент президента Петра Порошенка на сайті мерії Івано-Франківська.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Петицію зареєстрували 22 вересня через IP-адресу однієї з країн Центральної Азії, а звернення підписали українцем Юрієм Клейносом, якого підозрюють у сепаратизмі, і який на момент подачі петиції перебував під вартою. У травні 2017 року він намагався провести несанкціонований сепаратистський мітинг у Рівному. Пізніше місцевий суд постановив взяти Клейноса під варту.

Для створення IP-адреси була створена електронна пошта, зареєстрована з використанням серверного обладнання, розташованого на території під "ЛНР".

На момент, коли петицію підписали понад сімсот облікових записів, правоохоронці встановили, що лише шість із них були реальними користувачами мережі Інтернет, а інші мають явні ознаки "ботів". В Івано-Франківську для розгляду петиції потрібно лише 250 голосів.

СБУ підкреслює, що імпічмент президента не входить у повноваження місцевих рад, а мета таких акцій - виключно розхитування ситуації всередині країни. Таку ж відповідь дала й мерія Івано-Франківська: на розгляд депутатів петицію виносити не будуть.

Нагадаємо, що партія "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі вимагає ухвалення закону про імпічмент президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram